Receptų akademija

Gerai žinomus tradicinius Lietuviškus patiekalus, kurių didžioji dalis sudaro „Liūtukas“ ir Ko asortimentą, galima greitai ir paprastai pasiruošti. Reikia tik truputį fantazijos juos ruošiant ir pateikiant. Ar kada ragavote virtinių su kokoso pienu, kario pasta, o su baltojo vyno padažu? O blynelių su varške aplietų moliūgų marmeladu? Ogi visa tai labai paprasta pasidaryti, tam tik reikia nusipirkus greitai paruošiamų šaldytų “Liūtukas” ir KO gaminių, panirti į fantazijos pasaulį, dar truputį geros nuotaikos ir žiupsnelis meilės.

Grietinėlės ir kario padažas

Atsiuntė Jurgita Buitvydienė

Sudedamosios dalys: 300 g grietinėlės; 2 valgomuosius šauktus miltų;  prieskonių pagal skonį – drusko, juodųjų pipirų, svogūno, bazilikų, petražolių ir kt.

Gaminimas:  visas sudedamąsias dalis sumaišykite ir mėgaukitės puikiu bei greitu padažiuku. Skanaus.

Špinatų padažas

Atsiuntė Gintarė Zvėgienė

Sudedamosios dalys: 220g  špinatų, brokolių; 100 g žiedinių kopūstų; 100 g svogūnų laišų;  2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus. Prieskonių pagal skonį – druskos, juodųjų pipirų, svogūno, bazilikų, petražolių ir kt. 

Gaminimas:  visas sudedamąsias dalis gerai susmulkinkite ir sumaišykite su prieskoniais bei aliejumi. Gautą padažą galite sutrinti, jei norite vientisos masės. Skanaus.

Sūrio padažas

Atsiuntė Simona Petrauskienė

Sudedamosios dalys:  30 g sviesto, 30 g miltų, 300 ml pieno, 1 išplakto kiaušinio, 125 g tarkuoto sūrio (tinka visi fermentiniai sūriai). Prieskonių pagal skonį – druskos, juodųjų pipirų, šviežių bazilikų, svogūno, petražolių. 

Gaminimas: keptuvėje išlydikite sviestą, sudėkite miltus ir maišydami  viską kepkite ant lengvos ugnies apie 1 minutę. Po to keptuvę nuimkite nuo ugnies ir lėtai maišydami supilkite pieną. Gerai viską išmaišę, padažiuką dar kartą lėtai maišydami virinkite apie 2-3min. Po to viską praaušinkite ir įmaišykite kiaušinį bei sūrį, įdėkite pagal skonį prieskonius ir padažiukas jau paruoštas. Skanaus.

Šaltas česnakinis padažas aštraus skonio mėgėjams

Atsiuntė Lina Baublytė

Sudedamosios dalys: 4 valgomieji šaukštai majonezo, 100 ml. natūralaus jogurto; citrinos sulčių; krapų; česnako galvutės; prieskonių pagal skonį (druskos, pipirų, bazilikų, petražolių ir kt.).

Gaminimas: į blenderį sudėkite česnako galvutes, prieskonius, įspauskite citrinos sulčių, viską susmulkinkite. Po to įdėkite majonezą ir likusį jogurtą, dar kartą visas sudedamąsias dalis suplakite ir mėgaukitės gardžiu padažu. Skanaus.