Sūrio padažas

Sudedamosios dalys:  30 g sviesto, 30 g miltų, 300 ml pieno, 1 išplakto kiaušinio, 125 g tarkuoto sūrio (tinka visi fermentiniai sūriai). Prieskonių pagal skonį – druskos, juodųjų pipirų, šviežių bazilikų, svogūno, petražolių. 

Gaminimas: keptuvėje išlydikite sviestą, sudėkite miltus ir maišydami  viską kepkite ant lengvos ugnies apie 1 minutę. Po to keptuvę nuimkite nuo ugnies ir lėtai maišydami supilkite pieną. Gerai viską išmaišę, padažiuką dar kartą lėtai maišydami virinkite apie 2-3min. Po to viską praaušinkite ir įmaišykite kiaušinį bei sūrį, įdėkite pagal skonį prieskonius ir padažiukas jau paruoštas. Skanaus.