Sudedamosios dalys: bulvių masė 89,5 % (virtos bulvės 84 %, bulvių krakmolas 10 %, geriamasis vanduo, valgomoji druska), mėsos įdaras 10 % (virta mechaniškai atskirta vištiena 52 %, virta jautiena 16 %, geriamasis vanduo, virti kiaulienos lašiniai 9 %, kepti svogūnai (svogūnai, rapsų aliejus), sojų faršas, valgomoji druska, prieskoniai), džiūvėsėliai 0,5 % (kvietiniai miltai, geriamasis vanduo, juoduota druska, mielės).
Paruošimo būdas: Žemaičių blynus reikia kepti didelėje ir plačioje keptuvėje, kad jie nesiliestų ir tinkamai pašiltų. Kepti tik įkaitintuose riebaluose (apie 10 min.), kol gaminiai įgaus šviesiai rudą atspalvį. Apkepti iš abiejų pusių. Norint, kad jie neprisigertų riebalų, rekomenduojama jų daug nevartyti, o iškepusius dar įdėti į papildomą lėkštutę, nusausinti ir tik po to dėti į lėkštę bei gardinti padažu.