Apie šaldytus produktus
Ar kada susimąstėte, kad šaldytas kulinarinis gaminys yra pagamintas tik iš natūralių žaliavų ir kad tokio produkto maistinė ir energetinė vertė, dėka modernios greito užšaldymo tecnologijos, yra tik užšaldyta „lede“. Tokį gaminį reikia tik pašildyti, kad jis vėl virstu skaniu, šviežiu bei gurmanišku patiekalu.
Kiekvienas gaminys iki tol, kol pasiekia vartotojus, yra ilgai ir su meile kuriamas, skiriant ypatingą dėmesį geriausių žaliavų, kurios patiekalams suteikia subtilų bei išskirtinį skonį, paieškai ir atrankai. Yra paplitusi nuomonė, kad šaldytuose gaminiuose yra mažiau vertingų ar maistingų medžiagų, nei ką tik pagamintame produkte. Tačiau tai – ne tiesa. Svarbiausias faktorius koldūnų kokybei ir saugumui yra staigus užšaldymas. Koldūnų užšaldymas vyksta -30-35 0C temperatūroje, tokio šalčio pilnai užtenka, kad produktų gamyboje nebūtų naudojami jokie konservantai. Pagrindinis šaldymo privalumas yra tas, kad šaldant mažiausiai pakinta maistinė ir energetinė vertė, o tokio produkto skonis, aromatas, spalva bei išvaizda mažai kuo skiriasi nuo šviežiai pagaminto. Natūralių žaliavų ir modernių technologijų dėka, gaminiai yra greitai užšaldomi, todėl jie pavirsta mažyčiu ledo „gabaliuku“. Šis procesas prilygsta įprastiems gamtos reiškiniams, kai žiemos metu visa, kas gyva sušąla, o pavasarį – vėl atgyja. Tokiu būdu mūsų gaminiai taip pat atgyja, tapdami skaniais ir gardžiais, šiek tiek juos pašildžius. Taikant greitą produkto užšaldymo technologiją, mums pavyksta išlaikyti puikias skonio savybes, aukštą energinę ir maistinę vertę ir tuo pačiu suteikti vartotojams galimybę greitai ir be rūpesčių pasigaminti patį įmantriausią patiekalą, kurio ruošimui įprastai sugaištų labai daug laiko.
Ar kada nors pagalvojote, kiek laiko reikia, kad paruoštumėte ekologiškus koldūnus su jautienos ar bulvių įdaru?
Tuo pačiu, tikriausiai sutiksite, kad ne kiekvienam pavyktų greitai ir kokybiškai pasigaminti tikrus itališkus ravioli ar tortelli koldūnus, kurie dėka modernių gamybos įrengimų gaminami iš itin trapios ir plonos tešlos.
Šiandien gyvenimo tempas yra labai intensyvus. Visi lekiame, bėgame ir vis mažiau laiko lieka tikrai svarbiems dalykams bei užsiėmimams. Tačiau taip pat norime greitai ir kokybiškai pavalgyti ar net pagaminti kažką skanaus savo ŠEIMAI. Tokiu atveju mūsų šaldyti kulinariniai pusgaminiai yra skirti kaip tik Jums. Reikia tik trupučio meilės ir fantazijos juos pateikiant bei pagardinant įdomiu padažu. Apie tai plačiau skaitykite skiltyje RECEPTAI.
Daugelis produktų yra autentiški, pagaminti rankomis – su didžiule meile ir šiluma…